Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina

I denne masteroppgaven i fiskeri- og havbruksvitenskap har jeg undersøkt muligheten for en økning av norsk eksport av ferske filetprodukter av atlantisk laks (Salmo salar) til det kinesiske markedet med hovedfokus på storbyen Shanghai. Bakgrunnen er et ønske om å få belyst hvorfor det ikke eksporter...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Fredagsvik, Eirik Vatn
Format: Master Thesis
Language:Bokmål
Published: UiT The Arctic University of Norway 2014
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/10037/7120
_version_ 1829314590502027264
author Fredagsvik, Eirik Vatn
author_facet Fredagsvik, Eirik Vatn
author_sort Fredagsvik, Eirik Vatn
collection University of Tromsø: Munin Open Research Archive
description I denne masteroppgaven i fiskeri- og havbruksvitenskap har jeg undersøkt muligheten for en økning av norsk eksport av ferske filetprodukter av atlantisk laks (Salmo salar) til det kinesiske markedet med hovedfokus på storbyen Shanghai. Bakgrunnen er et ønske om å få belyst hvorfor det ikke eksporteres pre-rigor fileterte lakseprodukter til matvarekjeder i Kina på samme måte som til andre asiatiske land som Japan, Sør-Korea, Indonesia, Malaysia og Singapore. Jeg har sett på både markedsmuligheter og barrierer knyttet til produktegenskaper (slik de oppfattes av importører og sjømatforhandlere) og kostnadsmessige forhold (knyttet til frakt og utnyttelse av biprodukter). Datagrunnlaget er fremskaffet gjennom offentlig statistikk og publikasjoner, samt intervjuer med distributører langs hele verdikjeden fra oppdretter til sluttforbruker av laks. I Kina intervjuet jeg 16 respondenter i Shanghai, som samlet representerte om lag 56 % av importmarkedet for atlantisk laks i Kina i 2012.
format Master Thesis
genre Salmo salar
genre_facet Salmo salar
id ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/7120
institution Open Polar
language Norwegian (Bokmål)
op_collection_id ftunivtroemsoe
op_relation https://hdl.handle.net/10037/7120
op_rights Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
openAccess
Copyright 2014 The Author(s)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0
publishDate 2014
publisher UiT The Arctic University of Norway
record_format openpolar
spelling ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/7120 2025-04-13T14:26:15+00:00 Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina Fredagsvik, Eirik Vatn 2014-05-15 https://hdl.handle.net/10037/7120 nob nob UiT The Arctic University of Norway UiT Norges arktiske universitet https://hdl.handle.net/10037/7120 Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0) openAccess Copyright 2014 The Author(s) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0 VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929 adopsjon innovasjon verdikjede fersk laksefilet Kina FSK-3960 Master thesis Mastergradsoppgave 2014 ftunivtroemsoe 2025-03-14T05:17:56Z I denne masteroppgaven i fiskeri- og havbruksvitenskap har jeg undersøkt muligheten for en økning av norsk eksport av ferske filetprodukter av atlantisk laks (Salmo salar) til det kinesiske markedet med hovedfokus på storbyen Shanghai. Bakgrunnen er et ønske om å få belyst hvorfor det ikke eksporteres pre-rigor fileterte lakseprodukter til matvarekjeder i Kina på samme måte som til andre asiatiske land som Japan, Sør-Korea, Indonesia, Malaysia og Singapore. Jeg har sett på både markedsmuligheter og barrierer knyttet til produktegenskaper (slik de oppfattes av importører og sjømatforhandlere) og kostnadsmessige forhold (knyttet til frakt og utnyttelse av biprodukter). Datagrunnlaget er fremskaffet gjennom offentlig statistikk og publikasjoner, samt intervjuer med distributører langs hele verdikjeden fra oppdretter til sluttforbruker av laks. I Kina intervjuet jeg 16 respondenter i Shanghai, som samlet representerte om lag 56 % av importmarkedet for atlantisk laks i Kina i 2012. Master Thesis Salmo salar University of Tromsø: Munin Open Research Archive
spellingShingle VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929
adopsjon
innovasjon
verdikjede
fersk laksefilet
Kina
FSK-3960
Fredagsvik, Eirik Vatn
Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title_full Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title_fullStr Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title_full_unstemmed Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title_short Muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til Kina
title_sort muligheter og barrierer for økt salg av ferske laksefileter til kina
topic VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929
adopsjon
innovasjon
verdikjede
fersk laksefilet
Kina
FSK-3960
topic_facet VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929
adopsjon
innovasjon
verdikjede
fersk laksefilet
Kina
FSK-3960
url https://hdl.handle.net/10037/7120