Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.

I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige a...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Pedersen, Alice Marie
Format: Master Thesis
Language:Bokmål
Published: Universitetet i Tromsø 2007
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/10037/1756
_version_ 1829306962071781376
author Pedersen, Alice Marie
author_facet Pedersen, Alice Marie
author_sort Pedersen, Alice Marie
collection University of Tromsø: Munin Open Research Archive
description I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige antioksidanter. Hensikten med oppgaven var å undersøke oljens oksidative stabilitet ved langtidslagring, samt karakterisere innholdet av fettklasser, fettsyrer og karotenoider.
format Master Thesis
genre Calanus finmarchicus
Raudåte
genre_facet Calanus finmarchicus
Raudåte
id ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/1756
institution Open Polar
language Norwegian (Bokmål)
op_collection_id ftunivtroemsoe
op_relation https://hdl.handle.net/10037/1756
op_rights openAccess
Copyright 2007 The Author(s)
publishDate 2007
publisher Universitetet i Tromsø
record_format openpolar
spelling ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/1756 2025-04-13T14:17:01+00:00 Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold. Pedersen, Alice Marie 2007-11-28 669412 bytes 2072 bytes application/pdf text/plain https://hdl.handle.net/10037/1756 nob nob Universitetet i Tromsø University of Tromsø https://hdl.handle.net/10037/1756 openAccess Copyright 2007 The Author(s) VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 BIO-3950 Master thesis Mastergradsoppgave 2007 ftunivtroemsoe 2025-03-14T05:17:57Z I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige antioksidanter. Hensikten med oppgaven var å undersøke oljens oksidative stabilitet ved langtidslagring, samt karakterisere innholdet av fettklasser, fettsyrer og karotenoider. Master Thesis Calanus finmarchicus Raudåte University of Tromsø: Munin Open Research Archive
spellingShingle VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
BIO-3950
Pedersen, Alice Marie
Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title_full Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title_fullStr Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title_full_unstemmed Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title_short Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
title_sort olje fra raudåte (calanus finmarchicus). oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
topic VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
BIO-3950
topic_facet VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929
BIO-3950
url https://hdl.handle.net/10037/1756