Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019

Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning og næringsliv virker sammen og får fram resultater som kan omsettes i læring...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Nilsen, Heidi, Siikavuopio, Sten Ivar, Joensen, Sjúrður, Martinsen, Gustav, Tobiassen, Torbjørn, Ageeva, Tatiana Nikolaevna, Hustad, Anette
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2020
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/11250/2724970
Description
Summary:Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning og næringsliv virker sammen og får fram resultater som kan omsettes i læring og praksis. Rapporten gir status og resultater fra seks prosjekter hvor fiskeriforskingsmidlene har bidratt til testing og dokumentasjon i næringsrelevant skala. Prosjektene omhandler kvalitet og fangstskaderegistrering i kystfiske; test av mellomlang levendelagring av villfisk, uttesting av pelagisk tråling for levendefiske, fangst og foredling av snøkrabbe og kongekrabbe; samt teinefangst av hvitfisk rundt oppdrettsanlegg. Research on seafood quality is a key area of Nofima, and an important issue to orient the industry for the future. This report summarizes Nofima’s activities supported by The Norwegian Directorate of Fisheries' research funds during 2019, focusing fisheries and seafood handling practice facilitating good quality. publishedVersion