Nye omega-3-kilder i fôr til laks

Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder re...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Ruyter, Bente, Kousoulaki, Katerina, Krasnov, Aleksei, Sissener, Nini, Simon, Cedric, Mørkøre, Turid, Bou, Marta, Østbye, Tone-Kari K, Bæverfjord, Grete, Sanden, Monica, Romarheim, Odd Helge, Carlehög, Mats, Ytrestøyl, Trine, Lutfi Royo, Esmail, Berge, Gerd Marit
Format: Report
Language:unknown
Published: Nofima AS 2019
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2601239
Description
Summary:Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse. Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse. Nye omega-3-kilder i fôr til laks New omega-3 sources in diets of Atlantic salmon publishedVersion