Sesongmessig variasjoner i fyllingsgrad hos kongekrabbe fra Varangerfjorden, Finnmark
Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark, en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Report |
Language: | Norwegian Bokmål |
Published: |
Havforskningsinstituttet
2004
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/113475 |
Summary: | Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark, en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved krabbemottaket Domstein AS i Vadsø og sendt ned til Tromsø for videre analyse. Fyllingsgrad hos kongekrabbe lar seg best bestemme når krabben er kokt. - Undersøkelsen viser at kvaliteten tilsier det kan fiskes etter kongekrabbe fra oktober til januar - Ingen geografisk variasjon mellom de to undersøkte lokaliteten i Varangerfjorden - Kongekrabber med nytt skall dominerer fangstene og har ikke alltid tilfredsstillende kjøttfylling i bein og klør. - Kongekrabber med eldre skall holder en jevnt kjøttfyllingsgrad gjennom hele året. |
---|