Sesongmessig variasjoner i fyllingsgrad hos kongekrabbe fra Varangerfjorden, Finnmark

Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark, en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Hjelset, Ann Merete, Sundet, Jan H.
Format: Report
Language:Norwegian Bokmål
Published: Havforskningsinstituttet 2004
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/113475
Description
Summary:Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark, en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved krabbemottaket Domstein AS i Vadsø og sendt ned til Tromsø for videre analyse. Fyllingsgrad hos kongekrabbe lar seg best bestemme når krabben er kokt. - Undersøkelsen viser at kvaliteten tilsier det kan fiskes etter kongekrabbe fra oktober til januar - Ingen geografisk variasjon mellom de to undersøkte lokaliteten i Varangerfjorden - Kongekrabber med nytt skall dominerer fangstene og har ikke alltid tilfredsstillende kjøttfylling i bein og klør. - Kongekrabber med eldre skall holder en jevnt kjøttfyllingsgrad gjennom hele året.