Summary: | Bakgrunn Til tross for at internetthandel har blitt en naturlig del av hverdagen for folk flest, henger kategorien mat og drikke langt etter. Forskning viser at forbrukerne foretrekker vanlige butikker fremfor netthandling, og trekker frem tillit, fornøyelighet og pris som de store syndebukkene. Formål og problemstilling Hensikten med oppgaven er å undersøke hvordan man kan lykkes med salg av ferskvarer på nett. Oppgaven gjennomføres med utgangspunkt i min egen oppstartsbedrift – Målselv Mat – og skal gjennom tjenestedesign søke svar på hvordan man kan gjøre ferskvarehandel på nett tryggere, enklere og mer fornøyelig. Teori Denne oppgaven bygger hovedsakelig på tre temaer. Tjenestedesign er den underliggende filosofien, tankegangen og arbeidsmetoden i denne oppgaven. Videre har merkevarebygging spilt en viktig rolle i utviklingen av en ny merkevare. Til slutt teori om brukergrensesnitt og brukeropplevelse, som har vært avgjørende for å kunne besvare oppgavens problemstilling. Metodebruk og datainnsamling Oppgaven baserer seg på funn fra kvalitative undersøkelser. Dette kapitlet tar for seg de metodene og resultatene som har hatt betydning i oppgavens prosess eller sluttresultat. Konsept Konseptet «fra jord til bord» er valgt på bakgrunn av et stadig økende fokus på sporbarhet av maten vi spiser, og bygger på tanken om at gleden av å lage god mat kommer med gode råvarer. Vi skal gjennom dette konseptet fortelle kundene våre hvor maten kommer fra, hvilke prosesser råvarene er gjennom, og samtidig inspirere til kreativ utfoldelse på kjøkkenet. Alle ledd i det praktiske resultatet bygger opp under dette konseptet.
|