Fóring av rein. Norske erfaringer. (Reindeer feed in Norway).

Fóring av rein hadde for inntil et par år tilbake et lite omfang i Norge. I tillegg til tradisjonell foring med reinlav ved gjerdeopphold o.L, lå omsetninga på 40-50 tonn kraftfor/år. Fra slutten av 70-åra og fram til 1987 var RF-71 det eneste kommersielt tilgjengelige kraftfór til rein i Norge. I s...

Full description

Bibliographic Details
Published in:Rangifer
Main Author: Harald Sletten
Format: Article in Journal/Newspaper
Language:English
Published: Septentrio Academic Publishing 1990
Subjects:
Online Access:https://doi.org/10.7557/2.10.4.902
https://doaj.org/article/f513a75f1f564f6d897f03806de78778
Description
Summary:Fóring av rein hadde for inntil et par år tilbake et lite omfang i Norge. I tillegg til tradisjonell foring med reinlav ved gjerdeopphold o.L, lå omsetninga på 40-50 tonn kraftfor/år. Fra slutten av 70-åra og fram til 1987 var RF-71 det eneste kommersielt tilgjengelige kraftfór til rein i Norge. I situasjoner der utsultet rein fikk tilgang på RF-71, viste fóret seg å være lite egnet. Det ble derfor satt i gang forsøk med å lage et nytt fór. Utgangspunktet var at det skulle gi reinen tilstrekkelig næring samtidig som det skulle likne laven mest mulig, særlig med hensyn på tungt nedbrytbare karbohydrater.