Terrengmodell Svalbard (S0 Terrengmodell) - Melvær, Yngve; Aas, Harald Faste; Skoglund, Anders (Norwegian Polar Institute, 2014)
Terrengmodeller for hele og deler av Svalbard, med ulike oppløsninger. Modellene er i hovedsak generert fra stereomodeller der det er konstruert ut fra nyere flybilder. Der det ikke ennå er konstruert fra flybilder, er modellene generert fra høydekurver, vann og kystkontur. De heldekkende modellene oppdateres flere ganger årlig. Heldekkende modell er av 20 og 50 meters oppløsning, mens delmodellene har oppløsning på 5 meter (2 meter for Bjørnøya). Heldekkende terrengmodell, 20 meters oppløsning: Standardavvik for områder med data generert fra stereomodeller er ca 2-5 meter, unntatt i isbreområder, hvor det kan være noe høyere. Standardavvik for områder med data generert fra eldre høydekurver, vann og kystlinje er ca. 25 meter. Heldekkende terrengmodell, 50 meters oppløsning: Modellen er en generalisert utgave av 20 meters-modellen (bilinært resamplet). Ettersom 20 meters-modellen er satt sammen av ulike delmodeller med ulik kvalitet og dato, vil en kunne se hakk eller brå overganger lokalt mellom delene i modellen. ----- Terrain models for the whole and parts of Svalbard, at different resolutions. The models are mainly generated from stereo models where constructed on newer aerial photos. Where such construction is not yet done, the models are generated from elevation contours, lakes and coastlines. The all-covering models are updated several times yearly. The all-covering models are at resolution 20 and 50 metres, while the regional models are at resolution 5 metres (2 metres for Bjørnøya). All-covering terrain model, 20 meter resolution: The standard deviation for areas with data generated from stereo models is approx. 2-5 metres, except in glaciated areas, where it can be somewhat higher. The standard deviation for areas with data generated from older elevation contours, lakes and coastlines, is approx. 25 metres. All-covering terrain model, 50 meter resolution: The model is generalized from the 20 meter model (bilinear resampled). As the 20 metre model is a mosaic of different subset models with different quality and date, sudden drops and lines in the terrain might be visible locally between subsets in the model.