Merged NPI-ArcticDEM Svalbard digital elevation model - Itkin, Mikhail; Aas, Harald Faste; Moholdt, Geir (Norwegian Polar Institute, 2020)
NB: Denne terrengmodellen er et supplement til NP standardprodukter sammensatt av vår heldekkende standardmodell i 20 meter oppløsning og Arctic DEM. Mosaikken er beregnet på de som trenger en heldekkende terrengmodell over Svalbard hvor delområder som er eldre enn 2008 i standardproduktet er byttet ut med data fra Arctic DEM. Data fra 2008-2012 dekker i hovedsak de samme områdene som på vår ordinære mosaikk (S0_DTM20.tif på geodata.npolar.no), men området Austfonna er oppdatert fra gamle data fra 80-tallet med en foreløpig DTM fra flybilder tatt i 2011. Den er foreløpig fordi dataene er generert på ikke-aerotriangulerte flybilder (bare brukt GPS/IMU-data direkte). Kvitøya, Kong Karls Land og Spitsbergen sør for Van Mijenfjorden (og litt østover opp mot Agardbukta), er byttet ut med versjon 7 av Arctic DEM. Der hvor Arctic DEM har huller, så er gamle data fra S0_DTM20.tif benyttet. Alle data som avviker fra S0_DTM20.tif er ikke manuelt kontrollert i stereoinstrument, bare benyttet direkte.