Lepus timidus Linnaeus, 1758, spec. nov. - Linnaeus, Carolus (Laurentius Salvius, 1758)
Lepus timidus [spec. nov.] L. cauda abbreviata, auribus apice nigris. Syst. nat. 9. n. 2. Faun. svec. 19. Lepus. Gesn. quadr. 69. Aldr. dig. 247. Jonst. quadr. t. 65. Raj. quadr. 204. Habitat in Europa. Hyeme in frigidis niveus, exceptis auribus nigris. Cauda etiam aestate alba. Aures longae. Oculi exstantes membrana nictitante, somno aperti. Femora postica crassa Pedibus lanatis 5-4, & dorsum constituunt praestantissimam partem. Nares humidi, motitantes. Inermis cursu valet, timidus, currit gyros sensim breviores, retro deviat exsiliendo; a Canibus, Felibus, Accipitribus, Noctuis venatur; cavitas utrinque e regione pubis; mordet truncum transcendendum delectatur tympano; cervice fragili immensus parturitione urina foetida non in cubile pulicibus obnoxius. Lepus cornutus, si non hybridus, certe fabulosus sit. Anatome. E. N. C. d. 1. a. 2. obs. 251. & a. 3. obs. 93. & d. 3. a. 5. obs. 225. Barth. act. 1671. n. 136. Published as part of Linnaeus, Carolus, 1758, Systema Naturae per regna tria naturae: secundum classes, ordines, genera, species, cum characteribus, differentiis, synonymis, locis, Stockholm :Laurentius Salvius on pages 57-58, DOI:10.5962/bhl.title.542, http://zenodo.org/record/3922206