Reklama ve zdravotnictví - Kašová, Eva (Vysoká škola ekonomická v Praze, 2015)
Předmětem této práce je přiblížit spojení reklamy a zdravotnictví. Každé z těchto témat mají své charakteristické zvláštnosti, které by sami o sobě vydaly na samostatnou práci. Největší rozpor vidím v tom, že reklama je primárně určena ke zvýšení zisků. Zdravotnictví na druhé straně zase v první řadě chrání zdraví lidí. Prolíná se tu rovina obchodní, a rovina etická. V druhé části podrobně rozeberu jednu reklamní kampaň na prevenci rakoviny tlustého střeva. Tu pak následně podrobím analýze od oborníků. Jak z toho vyšla? Zvýšila podvědomí veřejnosti o nutnosti ochrany před touto zákeřnou chorobou? The object of this thesis is to describe the connection and healthcare advertising. Each of these topics have their idiosyncrasies, which would themselves monographic work. The biggest conflict I see that advertising is primarily intended to increase profits. Health on the other hand it primarily protects human health. It conjures up the plane business, and the ethical level. In the second part I analyze a campaign for the prevention of colon cancer. This can then subsequently subjected to analysis by experts at. How to get out? Increased public awareness about the need for protection against this insidious disease?