Vekst fra nord - Rapport fra en uavhengig ekspertgruppe - Valtioneuvoston kanslia (valtioneuvoston kanslia, 2011)
Denne rapporten er utarbeidet av en ekspertgruppe oppnevnt i april 2014 av statsministerne i Norge, Sverige og Finland. Norge, Sverige og Finland har felles økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige interesser i skandinavisk Arktis. Denne rapporten definerer fire vekstdrivere og foreslår fire virkemidler som regjeringene i Norge, Sverige og Finland kan bruke for å sikre bærekraftig økonomisk vekst i nordområdene.