Lapinmaan maaoikeudet. Yhteenveto ja tiivistelmä Lapinmaan maaoikeudet -tutkimuksesta (oikeusministeriö, 2006)
Jouko Vahtola: Yhteenveto Lapinmaan maaoikeustutkimuksesta 2003-2006 Matti Enbuske: Tiivistelmä tutkimuksesta Asutus ja maankäyttö keskisessä Lapissa ja Enontekiöllä Mauno Hiltunen: Tiivistelmä tutkimuksesta Maailma maailmojen välissä, Enontekiön asukkaat, elinkeinot ja maanhallinta 1550-1808 Tarja Nahkiaisoja: Tiivistelmä tutkimuksesta Asutus ja maankäyttö Inarissa ja Utsjoella 1700-luvun puolivälistä vuoteen 1925 Juha Joona: Tiivistelmä tutkimuksesta Entisiin Tornion ja Kemin Lapinmaihin kuuluneiden alueiden maa- ja vesioikeuksista Enbusken, Hiltusen ja Nahkiaisojan tutkimukset julkaistaan oikeusministeriön julkaisusarjassa. Joonan tutkimus julkaistaan Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin julkaisusarjassa.