Lapponia. Auct. Andrea Bureo Sueco. - Bureus, Andreas (1571-1646) ([s.n.], 1600)
[S.l.] Mdz. kolor., 41,5 x 52,5 cm, skala ok. 1:2 000 000. Mapę ogranicza ramka stopniowa oznaczona co 10' i opisana co 1° (długość geograficzna) oraz oznaczona co 5' i opisana co 20' (szerokość geograficzna). W prawym dolnym rogu kartusz tytułowy, nad nim zdobiony kartusz bez żadnych napisów. W lewym i prawym gónym rogu umieszczone herby. Obok lewego herbu dwie podziałki liniowe.