Typus Maritimus Groenlandiae, Islandiae, Freti Davidis, Insulae Iohannis Mayen, et Hitlandiae, Scotiae, et Hiberniae litora maritima septentrionalia. ([s.n.], 1650)
[S.l.] Mdz., 42 x 52,4 cm, skala ok. 1:7 500 000. Mapę ogranicza ramka stopniowa oznaczona co 10' i opisana co 1° (szerokość geograficzna). U góry zdobniony kartusz tytułowy. W lewym dolnym rogu trzy podziałki liniowe. Na mapie wykreślone linie rombowe.