Le Canada ou partie de la Nouvelle France dans l'Amerique Septentrionale contenant la terre de Labrador, la Nouvelle France, les Isles de Terre Neuve, de Nostre Dame, etc. a l'Usage de Monseigneur le Duc de Bourgogne - Jaillot, Alexis Hubert (1632?-1712) ([s.n.], 1696)
Paris Mdz. kolor., 45 x 60,7 cm, skala ok. 1:6 200 000. Na mapie kolor liniowy. Mapę ogranicza ramka stopniowa oznaczona co 1° i opisana co 5°. Bogato dekorowany kartusz tytułowy w lewym górnym rogu, w prawym kartusz z sześcioma podziałkami liniowymi. Nad górną ramką łac. wariant tytułu: "Nova Canadae sive Novae Franciae in America Septentrionali tabula, ad usum serenissimi Burgundiae Ducis". Na mapie naniesiona siatka skorowidzowa z oznaczeniem literowym pomiędzy ramkami.