Septentrionaliora Americae a Groenlandia, per Freta Davidis et Hudson, ad Terram Novam ([Wit, Frederik de (1610-1698)], 1680)
[Amsterdam] Mdz. kolor., 48,3 x 56 cm, skala ok. 1:8 100 000. Kolor na mapie liniowy. Mapę od zachodu i wschodu ogranicza ramka stopniowa oznaczona i opisana co 1° (tylko szerokość geograficzna). Po lewej u góry ozdobny kartusz tytułowy z tyt. łac., u dołu pośrodku tyt. w jęz. holend. W lewym dolnym rogu dwie podziałki liniowe. W prawym górnym narożniku nr: 25. Na mapie wykreślono linie rumbowe.