Pohjoisen muuttuva ympäristö - Rosenholm Arja; Lehtimäki Markku (Suomi, 2022)
Suomen Akatemian rahoittama konsortio Pohjoisen muuttuva ympäristö: Kulttuuriset representaatiot ja veden käyttötavat ( The Changing Environment of the North: Cultural Representations and Uses of Water [CEN], 2017–2021) on monitieteinen hanke, jossa tutkitaan pohjoisen ympäristön ja arktisten alueiden inhimillisiä ja kulttuurisia merkityksiä. Projektin keskeisenä kysymyksenä on, miltä pohjoinen ja arktinen näyttävät, kun kartoitamme sen historiaa, maantiedettä, kieliä ja kertomuksia pikemminkin veden kuin maan kautta.