Design av dekksmontert knekk-kran - Eilertsen, Stian Schultz (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Oppgavens hensikt var å designe en kran som skulle være klar til produksjon når prosjektet ferdigstilles. Under prosjekteringen skulle alle aspekter av krandesignet undersøkes. Kranen skulle arktifiseres, dette vil si gjøres klar for en arktiskmaritim vinter. Alle komponenter ble designet med en minimum sikkerhetsfaktor på 1.33, dog har de aller fleste komponentene en høyere sikkerhetsfaktor. Den ferdige kranen er konstruert i stål legeringen S355J2, som tåler temperaturer ned mot -20°C. Kranen oppfyller alle krav stipulert i rapporten. Og har blitt designet med fokus styrke og kvalitet. Den endelige konstruksjonen klarer og løfte 1 tonn på 4 meter. Det har blitt konkludert at krandesignet er godkjent og klart til produksjon. Vidre arbeid med kranen vill være å utføre en studie i tretthetsbrudd, og hvor stor sjans det er for at det oppstår. Dette ble ikke utført da det manglet nødvendige simuleringsverktøy. I tillegg er det anbefalt at man etter et år reviderer produktet, dette må gjøres i samarbeid med kunder som har kjøpt prototyper.