Fortalt fortid. Om formidling av kollektive minner - Schanche, Hege (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Denne oppgaven er basert på et praksisopphold ved Statsarkivet i Tromsø høsten 2015, der undertegnede ordnet deler av arkivet til Troms Røde Kors og lagde en utstilling til Arkivdagen 2015 basert på dokumenter fra dette privatarkivet. Problemstillinga i oppgaven er tredelt: - Hvilke kriterier ligger til grunn for for formidling av privatarkiv via Statsarkivet og hvordan håndteres dette? - Hva gjør formidlingsformen med dokumentene som formidles? - Hvordan påvirker publiseringsmediet formidlete dokumenter? Med utgangspunkt i funnet av et spesifikt brev fra dette arkivet har jeg analysert og diskutert ulike aspekter ved arkivformidling av dokumenter generelt og ved Statsarkivet spesielt.