Risiko for klimaendring i en kommunal kontekst: En studie av to kommuner i Troms fylke - Anfeltmo, Anneli (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
I denne oppgaven utforsker jeg hvordan to kommuner, Tromsø og Målselv, tilnærmer seg risiko og risiko for klimaendringer gjennom de to kommunenes helhetlige risiko- og sårbarhetsanalyse. Det er knyttet usikkerhet og kompleksitet i kunnskapen om klimaendringer. Ved en kvalitativ studie basert på dokumentgjennomgang og seks intervjuer av sentrale kommunal aktører, undersøker jeg kommunenes forutsetninger og utfordringer knyttet til arbeidet. Gjennom et teoretisk rammeverk om risikostyring og risikotilnærming, forsøker jeg å forstå hvilke utfordringer som knyttets til å avdekke risiko for klimaendringer. Målet med undersøkelsen er avdekke utfordringer knyttet til det kommunale arbeidet med å avdekke lokal risiko for klimaendringer, og forklare hvordan individuelle tilnærminger til risiko og klimaendringer kan påvirke hvordan risiko for klimaendringer blir forstått i en kommunal kontekst.