Bærekraftig byutvikling, bare en frase? Dilemmaer og utfordringer i en utbyggingsprosess av et handelssenter - Aronsen, Ola (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Denne oppgaven handler om hvordan Tromsø kommune forholder seg til bærekraftig utvikling samtidig som byen ønsker etablering av et attraktivt handelssenter som IKEA. Bærekraftig utvikling er blitt et viktig begrep innenfor planlegging og byutvikling, men i min oppgave viser jeg til ulike dilemmaer og utfordringer som kan oppstå i en prosess der målsettingene er både å styrke næringslivet og samtidig skape en bærekraftig utvikling. I mitt teoretiske rammeverk trekker jeg inn neo-liberalismens påvirkning på planlegging og politikk, og hvilke konsekvenser dette kan få for en bærekraftig utvikling. Jeg vil også debattere bærekraftbegrepet i seg selv, da dette kan tolkes på ulike måter. Oppgaven basere seg i hovedsak på kvalitative data som intervju og bruk av dokumentanalyse.