Hvilken legemiddelinformasjon trenger hjertepasienter? Utvikling av legemiddelinformasjon basert på hva pasienter med hjerteinfarkt og hjertesvikt trenger – en kvalitativ oppgave - Sørensen, Kristian Meier (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
BAKGRUNN: Selv om det i dag eksisterer gode, evidensbaserte legemiddelbehandlinger for pasienter med hjertesvikt og hjerteinfarkt, er mortalitet og morbiditet fortsatt høy hos disse pasientene, både nasjonalt og globalt. Dette er det ulike årsaker til, men komplekse legemiddelregimer, bivirkninger og dårlig legemiddelinformasjon antas å påvirke etterlevelse av behandlingen. FORMÅL: Overordnet mål med oppgaven: «utvikling av legemiddelinformasjon basert på hva pasienter med hjertesykdom har behov for». I denne oppgaven fokuseres det spesifikt på legemidler som brukes ved hjerteinfarkt og ved hjertesvikt. Underordnede mål er å undersøke: 1) Hvilken informasjon om hjertespesifikke legemidler trenger pasienter? 2) Hvilken legemiddelinformasjon tror helsepersonell at pasientene trenger? 3) Er det samsvar mellom det helsepersonell tror pasientene trenger av legemiddelinformasjon og hva pasientene selv mener de trenger METODE: I denne kvalitative oppgaven ble det uført semistrukturerte fokusgruppeintervju med totalt 16 informanter. Etter verbatim transkribering, ble Malteruds modifiserte versjon av systematisk tekstkondensering (STC) valgt som analysemetode. Tre fokusgruppeintervju ble avholdt:  Gruppe 1, uke 47: Seks pasienter (inkludert en pårørende) med etablert koronarsykdom, rekruttert fra Hjerteskolen ved UNN.  Gruppe 2, uke 48: Fem pasienter med hjertesvikt, rekruttert fra hjertesviktpoliklinikken ved UNN.  Gruppe 3, uke 50: Helsepersonell fra tre ulike helseprofesjoner - en lege og to sykepleiere rekruttert fra hjertemedisinsk avdeling/Hjerteskolen og hjertesviktpoliklinikk ved UNN. Samt 2 farmasøyter, rekruttert fra Sykehusapoteket i Tromsø (UNN) og RELIS Nord-Norge. RESULTATER: Pasientenes behov for legemiddelinformasjon stemmer godt overens, også i forhold til det helsepersonell selv mener pasientene trenger. Foruten et fremtredende behov for å føle trygghet ovenfor egne legemidler, fremkom det fem kategorier som beskriver pasientenes behov for legemiddelinformasjon:  Forståelse for virkning og viktighet ...