Mellomalderarkeologi i teori og praksis. Ei drøfting av anvendte metoder ved tre utgravingsprosjekter i Norge - Brun, Wenche (Universitetet i Tromsø, 2001)
Oppgaven ser på utviklingen av norsk mellomalderarkeologi med utgangspunkt i perioden etter 1950. Det er særlig arkeologisk feltarbeid, metodebruken og teoretiske betraktninger i forbindelse med utgravingene som diskuteres. Utgravingene ved Bryggen i Bergen (1955-1968), Folkebibliotekstomta i Trondheim (1973-1986) og Storvågan i Kabelvåg (1976-2001) trekkes fram som konkrete eksempler på utgravinger av komplekse kulturlag fra mellomalderen, og når det gjelder metodebruken er det særlig stratigrafisk utgraving og dokumentasjon som vektlegges.