Morfologisk og sedimentologisk undersøkelse av sanduravsetninger foran Steindalsbreen, Lyngen, Tromsø - Storjord, Heidi (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Steindalsbreen som er lokalisert i øvre del av Steindalen, Lyngen har etter siste istid smeltet tilbake. Dette har ført til suksessiv dannelse av tre sandursletter på lavgradients områder i dalbunnen som har blitt eksponert gradvis mens isbreen har smeltet tilbake. Alle tre har ulik alder, distanse til breen, samt horisontal og lateral utbredelse med ulik morfologi. De representerer forskjellig stadier av utvikling. Sedimentologiske og morfologiske undersøkelser i feltarbeid og flybilder, har fastbestemt modenhet og utviklingsforløp for de individuelle sandurene. Denne informasjonen leder til en tolkning av mulig dannelse og utviklingsforløp for disse sandurene i takt med tilbakesmelting av Steindalsbreen. Det kommer fram likheter i utviklingsforløpet til sandurene i Steindalen og de gir videre en forståelse av det generelle dannelsesforløpet til sandursletter under lignende forhold. Lateral og horisontal utbredelse er avgrenset av dalsider og sedimenttilførsel er avhengig av en minkende bre.