Rettslige hensyn til reindriften ved opprettelse av nasjonalparker. - Skum, Randi Kristin Anthonsen (UiT Norges arktiske universitet, 2015)
Problemstillingen for denne oppgaven er å drøfte hvilken vekt hensynet til samisk kultur har, herunder om reindriftens rettigheter blir tilstrekkelig ivaretatt, ved opprettelse av nasjonalparker. Drøftelsen vil ta utgangspunkt i vektleggingsregelen i nml. § 14 andre ledd, og vil bli vurdert ut fra hvilke begrensninger nasjonale og internasjonale bestemmelser setter for vedtaksmyndighetens skjønnsutøvelse.