Overlevelsesanalyse med tidsavhengige forklaringsvariabler med bruk av Cox proporsjonal hasard regresjonsmodell - Nilsen, Irmelin Kristin (UiT Norges arktiske universitet, 2015)
I denne mastergradsoppgaven ble det brukt overlevelsesanalyse med tidsavhengige variabler til å estimere en Cox proporsjonal hasard regresjonsmodell. Variablene stammet fra forskningsprosjektet ''Kvinner og kreft'' (The Norwegian Women and Cancer post genome cohort study - NOWAC) ved universitetet i Tromsø og besto av 57 561 kvinner. Modellen ble brukes til lage en modell av hasard raten til kvinnene og å finne hvilken av forklaringsvariabelen som hadde en effekt på overlevelsesevnen til kvinner.