Universell utforming og eldrebølgen; En studie av universell utforming av eksisterende boliger der eldre bor og hindringene i veien for det i Tromsø kommune - Al-Shamkawy, Asma (UiT Norges arktiske universitet, 2015)
Sammendrag Dette studiet er opptatt av å finne og rette lyset på hindringene i veien for at universell utforming i eksisterende boliger der eldre personer bor, skal bli prioritert som et redskap for å imøtekomme eldrebølgen i Tromsø kommune. I tillegg er denne oppgavens ambisjon å si noe om hvorfor disse hindringene oppstår og hvor de befinner seg, i håp om at universell utforming kan deretter bli prioritert som en løsning og kan bidra til å hjelpe eldre inne i boligen sin, noe som gjør at eldre kan få til å bo lengre hjemme istedenfor å flytte til en institusjon. Studiet er utført ved hjelp av kvalitativ forskningsdesign. Analysene er utført ved bruk av terskelutfordringer i tilgjengelighetsteorien (1979) og forstyrrelser i planleggingen, John Forester (1998).