Hvilken plass har samiske sedvaner og rettsoppfatninger i norsk strafferett? : kan strafferetten være sensitiv for kulturelle forskjeller? - Storseth, Eirik (UiT Norges arktiske universitet, 2014)
Oppgaven drøfter hvorvidt samiske sedvaner og rettsoppfatninger har en naturlig plass i norsk strafferett. Lundstedts teori om straffens moralstyrkende effekt skaper oppgavens rammer. Deretter undersøker jeg hvilke utfordringer som oppstår i møtet mellom norsk og samisk rett. For å gi en løsning på hvordan samisk rett skal kunne anvendes i norsk rett ser jeg til rettsstridsreservasjonen og ILO konvensjon 169, artikkel 8.