Effekter av kjønnssteroider på genetisk uttrykk av leptin og vitellogenin i lever hos røye (Salvelinus alpinus) - Leitet, Maria Helen Thunestvedt (UiT The Arctic University of Norway, 2014)
Anadrom røye (Salvelinus alpinus) ble brukt for å undersøke mulige sammenhenger mellom kjønnssteroider og genetisk uttrykk av leptin og vitellogenin i lever. Det ble gjennomført to forsøk; et forsøk med in vivo injeksjon av kjønnssteroider over en periode på to uker utenfor den naturlige reproduksjonssesongen (forsøk 1), og et forsøk med naturlig modnende røye i juni og august (forsøk 2).