Antiviralt forsvar i hjertet hos atlantisk laks (Salmo salar). Uttrykk av type I interferoner in vivo og i primære cellekulturer in vitro - Hanssen, Astrid-Elisabeth Christiansen (UiT The Arctic University of Norway, 2014)
I denne oppgaven har vi undersøkt genuttrykket av type I IFN i hjerte og hodenyre til atlantisk laks (Salmo salar) etter poly I:C injisering (in vivo) og i primære hjertecellekulturer etter poly I:C stimulering (in vitro). I tillegg ønsket vi å undersøke lokaliseringen av celler som utrykte IFNc mRNA med fluorescens in situ hybridisering (FISH). Vi har også undersøkt genuttrykket av type I IFN etter infisering av primære cellekulturer fra hjerte med ILAV. Det ble i tillegg undersøkt om ILAV replikerer i primære cellekulturer fra hjerte.