Masai og sånt. Ungdom i møte med antropologisk film - Douglas, Marcela (Universitetet i Tromsø, 2001)
Oppgaven setter søkelys på egnetheten av «antropologiske filmer» i møte med skoleungdom. Hvordan virker en visuell formidling av antropologi? Lærer ungdommer «antropologi» av å se slike filmer på skolen? Oppgaven ser nærmere på betydningen av å undervise ved hjelp av film på skolen, formidle til ungdom og bruk av «antropologisk film» eller «etnografisk film». Hovedfokuset er på ungdommenes syn på antropologiske filmer de så gjennom undervisningen. Oppgaven er basert på et langvarig feltarbeid på en vdg. skole i Tromsdalen, Tromsø skoleåret 1997/1998 i en Samfunnsfagsklasse. Det er også laget en hovedfagsfilm basert på samme feltarbeid med tittel «Masai og Sånt. Ungdom i møte med antropologisk film.