Regionsenter, regionråd og næringsutvikling. En casestudie av Sør-Helgeland regionråd og Fosen regionråd - Stene, Ragni M. (UiT Norges arktiske universitet, 2014)
Denne oppgava er et casestudie av to regionråd, hvor jeg undersøker om det samarbeides om å styrke regionsenterets rolle som utviklingskraft i disse regionrådene. Nesten alle landets kommuner samarbeider om ulike området gjennom interkommunale samarbeid. Politikken å styrke småbyregioner for å demme opp om sentralisering til storbyene, kan gjøres gjennom å samarbeid. Å styrke et regionsenter kan være et middel i å styrke regionen og næringslivet. Jeg skal se på om disse regionrådene samarbeider om dette.