"Jeg var nok en pådriver" - om ledelse av skoleutvikling Suksessfaktorer i prosjektet En bedre skole for elevene våre, Nordland fylke 2009-2012 - Nygård, Marianne (UiT Norges arktiske universitet, 2014)
Denne oppgaven søker å finne svar på hvordan man kan lykkes med skoleutviklingsprosjekter. Utgangspunktet for denne studien er prosjektet En bedre skole for elevene våre, som ble gjennomført i de videregående skolene i Nordland fylke i perioden 2009 – 2012. Denne mastergradsoppgaven er et forsøk på å formidle hvordan to utvalgte skoler i Nordland fylke har lykkes og oppnådd suksess i dette prosjektet. I oppgaven presenteres Håpet og Lykken videregående skole. To skoler i Nordland fylke som i denne perioden oppnådde nettopp det som var målsetningen med prosjektet En bedre skole for elevene våre, nemlig nedgang i fravær og frafall samt en forbedring av karaktersnittet ved skolen.