Hvordan er det å leve med CRPS? - Hovind, Thomas (UiT Norges arktiske universitet, 2014)
Hensikten med denne studien er å se på hvordan pasienter med komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) opplever å leve med tilstanden og hvordan disse pasientene har opplevd å bli møtt i helsevesenet. CRPS er en langvarig tilstand med sterke smerter som kan medføre økt smerterespons, redusert funksjon og nedsatt livskvalitet hos pasientene. Studien er en kvalitativ undersøkelse basert på dybdeintervju av fire pasienter med CRPS. Pasientene ble rekruttert fra en smerteavdeling i Nord-Norge og utvalget av informanter var strategisk. For å belyse problemstillingen best mulig ble pasienter som hadde hatt CRPS mer enn 6 måneder valgt. Studien er plassert i den fenomenologiske og hermeneutiske forskningstradisjonen.