Forvaltningsområdet for samisk språk, et være eller et ikke være! - Olsen, Jim-Roar (UiT Norges arktiske universitet, 2014)
I denne oppgaven er det politiske beslutninger som er temaet, og som jeg har sett nærmere på med statsvitenskaplige "briller". Hvordan blir en politisk beslutning til? Hvordan påvirker prosessen og debatter den politiske beslutningen? Og er et politisk vedtak slutten, eller kan den bli omgjort? Oppgaven handler om Tromsø kommunes sak om å innlemme byen, i forvaltningsområdet for samisk språk. Vi følger denne saken fra start til slutt, og ser hvordan en politisk beslutning kan bli til.