Tilpasset opplæring : Samisk som andrespråk i grunnskolen - Klemetsen, Inger Anne (UiT Norges arktiske universitet, 2013)
Fokuset ligger på erfaringene til samisklæreren som underviser i samisk som andrespråk utenfor de samiske kjerneområdene.Hvilke faktorer ser lærerne må være oppfylt for at de skal få til en best mulig samiskundervisning i de kommunene og hvordan tolker de metodene de bruker i undevisningen.