En gjennomgang av tredemølletester gjennomført ved barneavdelingen UNN Tromsø - Fjellheim, Mads Engdal (Universitetet i Tromsø, 2013)
Hensikten med studien var å gjennomgå tredemølletestene som ble utført ved barneavdelingen i perioden 2009-2012 med tanke på om de var gjennomført etter kriteriene til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Vår studie viste at sannsynligheten for at en pasient gjennomfører en tredemølletest etter kriteriene, og får korrekt konklusjon av legene var 54,5 % (12/22). Etter gjennomgang av spirometrier så fant vi syv pasienter som fikk en positiv tredemølletest (Forsert ekspiratorisk ett sekunds volum (FEV1) fall på >10 %). Fem av disse pasientene fikk konklusjonen negativ tredemølletest av legene.