Tønsnes Havn, Tromsø kommune, Troms. Rapport frå dei arkeologiske undersøkingane 2011 og 2012 - Gjerde, Jan Magne Sterri; Hole, Johan Terje (UiT Norges arktiske universitet, 2013)
Utgravingane ved Tønsnes i Tromsø Kommune vart gjennomført i 2011 og 2012, med Tromsø Hamn som tiltakshavar. Feltarbeidet låg i nærleik av Tromsø by, dette gjorde at ein køyrde kvar dag til og frå Tønsnes. Samarbeidet med tiltakshavar fungerte særs godt gjennom arbeidet med Tønsnesutgravinga.