Kombinering av konvensjonell og alternativ behandling ved lettere muskel- og skjelettlidelser - Folkvord, Silje; Foss, Nina (UiT Norges arktiske universitet, 2013)
Dette prosjektet er en kvalitativ studie av erfaringer med ulike behandlinger for muskel- og skjelettlidelser (MSL) i Berlevåg kommune i Finnmark.1 Deltakere i studien er brukere av både konvensjonelle og alternative behandlingstilbud for MSL, konvensjonelle behandlere og alternativ terapeut, ledere offentlige etater i kommunen, samt lokale bedriftsledere. Studien undersøker deltakernes erfaringer med de ulike behandlingene, og hvordan de opplever å dra nytte av dem. I tillegg fokuserer den på hvordan ulike behandlinger og faktorer virker inn på sykefraværsraten. Som forskere ved NAFKAM er vi spesielt interessert i funnene som sier noe om alternativ terapeutens rolle som en del av behandlingstilbudet i Berlevåg.