Nordlys-serien "Islam i Tromsø" - Kraft, Siv Ellen; Døving, Cora Alexa (Dagsavisen Nordlys, 2013)
Vi hevder i den nylig utgitte boken Religion i pressen (Universitetsforlaget 2013) at den norske islamdekningen er blitt mer kunnskapsbasert og nyansert i løpet av 2000-‐tallet, og at flere muslimske stemmer har kommet på banen. I et eget kapittel viet den såkalte moskesaken i Tromsø, hevder vi også at Nordlys-‐serien ”Islam i Tromsø,” høsten 2010, brøt med denne tendensen. Det er i og for seg positivt at Nordlys valgte å sette søkelyset på byens muslimer. Det å følge pengegaver med henblikk på gavens forpliktelser i form av gjenytelser, er tilsvarende en åpenbar sak for pressen – i dette tilfellet knyttet til mulig finansiering av en ny moske via penger fra Saudi Arabia. Derimot fremstår seriens behandling av problematikken som lite seriøs, og selve målsettingen med serien som veldig langt fra oppfylt. ”Vi ville rette opp en journalistisk unnlatelsessynd”, skrev de ansvarlige journalistene i en oppsummering av serien på årets siste dag i 2010: ”å overse det store muslimske miljøet i Tromsø”.