Medarbeiderens betydning for produktinnovasjon - En casestudie av en liten bedrift - Utne, Alexander Stene; Pleym, Ingelinn Eskildsen (Universitetet i Tromsø, 2013)
Denne studien søker å belyse medarbeidernes betydning for produktinnovasjon i en liten bedrift. Fiskeindustrien skaper en interessant kontekst, fordi den beskyldes for bringe få nye produkter ut i markedet. Vi har derfor valgt en bedrift som nettopp introduserer nye produkter og vi tok i vår undersøkelse utgangspunkt i casebedriftens siste produktinnovasjon. For å utforske medarbeidernes betydning har vi benyttet teoretiske perspektiver innenfor ledelse, entreprenørskap og forskjellige typer innovasjonsteori; herunder produktinnovasjon, kilder til innovasjon, innovasjon i SMB og medarbeiderdrevet innovasjon. Vi har benyttet innovasjonsprosessen som ramme for deres betydning. Det ble gjennomførte dybdeintervju med ledere og medarbeidere i en liten produksjonsbedrift i fiskeindustrien som er lokalisert i Tromsø.