Balansert målstyring - En analyse av konseptets utvikling i Sparebank 1 Nord-Norge - Alskog Olsen, Anette (Universitetet i Tromsø, 2013)
Bedrifter står i dag overfor høyst usikre omgivelser og hurtigendrede markeder der ledere må legge strategier for å forbedre organisatorisk ytelse (Gupta, 2012) og debatten rundt de eksisterende systemer har i seg selv vært en driver i utviklingen av nye (Kald og Nilsson, 2000). Temaet for denne oppgaven er Balansert Målstyring (BM). BM har vært et kjent konsept siden Kaplan og Norton introduserte det i 1992 og har mottatt en god del kritikk som har skapt store diskurser rundt verktøyets kapabilitet til å fremme strategisk styring. Mye av tidligere forskning omhandler implementeringen av BM og problematiseringen rundt denne. Med dette som utgangspunkt er formålet med denne oppgaven å undersøke utviklingspotensialet i bruken av BM over lengre tid. Den konkrete problemstillingen er: I hvilken grad og hvordan gjennomgår bruken av balansert målstyring ulike modenhetsstadier, som bidrar til mer strategisk styring? Ved hjelp av Melanders (2000/2001) fremstilling av modenhetsstadier har jeg undersøkt den bruksmessige utviklingen av BM gjennom tre ulike begrepspar som representerer diskursene referert til ovenfor. Jeg har valgt å bruke Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) som empiri i denne sammenheng ettersom dette er en bedrift som har benyttet seg av BM i over 10 år. Undersøkelsen er av kvalitativ art der jeg hovedsakelig har benyttet kvalitative intervju for datainnsamling. Gjennom undersøkelsen sammenligner jeg bruken av BM i dag med tidligere år, og bruker eksempler fra SNN for å kunne plassere bruken av BM i dag på et hensiktsmessig stadium innefor de respektive begrepsparene. Dette for å finne ut om bruken i SNN har utviklet seg til mer strategisk styring enn det som var tilfellet ved implementeringen. Til tross for stor optimisme rundt utviklingen viser konklusjonene i denne undersøkelsen til noe annet. Oppgaven viser til en bruksmessig utvikling fra tidligere år, men banken har ikke klart å innfri Kaplan og Nortons visjon om de strategifokuserte bedriftene der strategistyringen skal påvirke alle medarbeiders ...