Privatarkiv nr. 13 : Adolf Steen - Universitetsbiblioteket i Tromsø (Universitetet i Tromsø, 2013)
Privatarkiv nr. 13 består av det upubliserte manuskriptet Samenes slektsnavn (år ukjent). Dette ble innkjøpt på auksjon hos J.W. Cappelens Antikvariat i november 2009. Manuskriptet består av ca. hundre maskinskrevne og noen håndskrevne ark, foruten flere blanke ark. Disse er satt inn i en ringperm og ordnet etter følgende kategorier, øyensynlig av forfatteren selv: «Samiske slektsnavn», «Sam. personnavn», «Sam. økenavn» og «Navn diverse». Misjonæren, forfatteren og forskeren Adolf Steen (1906-1970) var i sin tid en stor autoritet innenfor samiske forhold i Norge. Han var født i Syvde på Sunnmøre. Som 19-åring kom han til Finnmark for å virke som evangelist. Her lærte han seg både samisk og finsk, og samlet og systematiserte det han kom over av gjenstander, nedtegnelser og muntlige opplysninger om samisk religion, kultur, språk og historie. I perioden 1937-1969 var Steen sekretær i Sørlandet krets av Samemisjonen, med base i Kristiansand. Han fortsatte å besøke de samiske delene av Finnmark jevnlig hele sitt liv. Steen skrev en rekke bøker og artikler om samiske forhold.