Good growth in OA in Tromsø - Frantsvåg, Jan Erik (Universitetsbiblioteket i Lund, 2013)
Andelen artikler som er publisert som Gull OA ved Universitetet i Tromsø viser uventet sterk vekst fra 2011 til 2012. Alt tyder på at Gull OA vil bli den dominerende publiseringsmodell for vitenskapelige tidsskrifter i løpet av få år. Samtidig ser vi en uventet stor bruk av hybrid OA, en “uptake” på hele 9 % av potensialet. Alt tyder på at OA er viktig for våre forskere.