Ei barnegrav fra romertid i Nord-Norge - Pape, Nora Paalgard; Arntzen, Johan Eilertsen; Sommerseth, Ingrid (University of Tromsø, 2009)
For rundt 1700 år siden, mot slutten av yngre romertid, ble det gravlagt et lite barn på Hundstad på Kveøya. Funnmaterialet gir indikasjoner på at det er ei jente i 4 års alderen. Jenta har trolig blitt lagt i et steinsatt gravkammer, og hun ble plassert med hodet mot havet i sør. Hun har fått med seg flere gravgaver; ei bøylespenne i bronse, ei glassperle samt en rekke gjenstander av jern.