Prøvestikk i innmark på Flakstad Prestegård sommeren 2012 - Arntzen, Johan Eilertsen (University of Tromsø, 2013)
Som et ledd i undertegnedes PhD-prosjekt “The consolidation of farming in northern Norway” ble det den 26.07.2012 gjort befaringer og mindre prøvegravninger på Flakstad Prestegård i Flakstad kommune. Stedet ligger helt nord på Flakstadøya på en sandstrandflate mellom fjellet og havet og rett nord for Flakstad kirke fra 1700-tallet. Jordsmonnet består av fin flygesand og preges der hvor det ikke har vært gjort utplanering av sandvoller