Betydningen av ILO-konvensjon nr.169 artikkel 14 for kartlegging og anerkjennelse av eksisterende rettigheter på Finnmarkseiendommens grunn - Celius, Stine (Universitetet i Tromsø, 2012)
Denne oppgaven forsøker å belyse hvilken betydning ILO-konvensjon nr. 169 artikkel 14 har ved kartlegging og anerkjennelse av rettigheter på Finnmarkseiendommens grunn. Finnmarksloven § 5 og kapittel 5, samt en vurdering av alders tids bruk som ervervsgrunnlag i samiske områder er inntatt i oppgaven. Innebefattet er også en undersøkelse av Finnmarkskommisjonens rapport av 12.mars 2012 felt 1: Stjernøya og Seiland.