Fangstgroper og ildsteder i Indre Finnmark 2012. Arkeologisk graverapport. Forskningsprosjektet "Landskapskunnskap og ressursforvaltning i Indre Finnmark 2500 f.Kr. - 1000 e.Kr." LARM - Sommerseth, Ingrid (University of Tromsø, 2012)
Seks fangstgroper og to rektangulære ildsteder ble arkeologisk undersøkt i 2011 i forbindelse med prosjektet ""Landskapskunnskap og ressursforvaltning i Indre Finnmark 2500 f.Kr. - 1000 e.Kr." LARM. Lokalitetene ligger i Karasjok kommune henholdsvis ved Jalgevárre og nord for Vuolit Mollešjohk. I tillegg til de arkeologiske undersøkelsene ble det registrert et massefangstannlegg for villrein, som de undersøkte gropene er en del av, og det ble registrert flere boplasspor, aktivitetsområder og árran i regionen gjennom flere feltsesonger i LARM-prosjektet.