Det gode liv : visjoner og realiteter i et nordnorsk kystsamfunn - Berntsen, Gro (Universitetet i Tromsø, 2007)
"(.) det er faktisk sånn at her ute lever vi litt i to verdener (.)". Med utgangspunkt i et lite nordnorsk kystsamfunn, ønsker jeg å utfordre forestillinger om livet i byen og på bygda, hvor livet i byen ofte blir framstilt som moderne og pulserende og livet i bygda som tradisjonelt og kjedelig. Hvordan forholder innbyggerne seg til det å leve i ”to verdener”, representert ved det moderne og tradisjonelle og ikke minst møtet mellom disse? Hvilke muligheter og utfordringer stilles de overfor i sitt dagligliv? Et annet fokus i oppgaven er betydningen av stedstilhørighet i et moderne samfunn preget av mobilitet, muligheter og valg.